Let the battle begin!

TPS ZOU TPS NIET ZIJN ALS WE NIET IEDER EVENT PROBEREN NET WEER EVEN ANDERS TE ZIJN. DIT KEER STAAT HET THEMA “VERBINDEN” CENTRAAL. DE UITNODIGING VERRAADT HET AL EEN KLEIN BEETJE, WE GAAN IETS SPORTIEFS DOEN. WAT PRECIES BLIJFT ECHTER VOOR IEDEREEN EEN VERRASSING. EN DAT VOELT WEL EEN BEETJE RAAR WANT WAT MOET JE NOU VERWACHTEN ALS DE WERKWEEK EROP ZIT EN JE IN JE SPORTOUTFIT NAAR HET KRAANSPOOR RIJDT?


Al de hele dag wordt er in Amsterdam hard gewerkt om de kantooromgeving te veranderen in een echte sportschool met diverse fitnessapparaten en de daarbij horende heerlijke sportinstructeurs. In een sportschool kan een sportbar niet ontbreken. Een gave sportbar wordt gerealiseerd, met airhockey-tafel, gezonde snacks en als klap op de vuurpijl een mechanisch surfboard omgeven door grote opblaasbare palmbomen. Hoe cool is dat! Ook buiten wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen: Pasta Joe staat met een zilveren Airstreamer uit de jaren ’50 voor de deur verse pasta te bereiden. De meest verrukkelijke pastageuren komen je van verre al tegemoet.


Rond 18.00 uur komen de eerste TPS-ers aan. In hun ogen angst voor wat er komen gaat: “Moet dit echt? Gaan we dit echt doen?” Gelukkig wordt iedereen gerustgesteld door Daphne en Rivka (de HR-managers), als je fit bent dan heb je niets te vrezen. “Wil je ook nog even een vragenlijst invullen als je je jas hebt opgehangen? We vertellen nog niet waarom, maar het heeft iets te maken met het thema van de avond. Als je je vragenlijst inlevert, krijg je daar een TPS-molboekje voor terug.” Onder het genot van een drankje wordt er gespeeld met de gloednieuwe TPS-airhockeytafel en waagt de echte durfal een kansje op het surfboard, aangemoedigd door zijn/haar collega’s.


Pasta Joe is inmiddels klaar met de voorbereidingen en deelt met een grote glimlach op zijn gezicht de ene maaltijd na de andere uit. Je kunt kiezen uit verschillende sauzen, een bijpassende salade maakt het geheel compleet! Veel koolhydraten, maar die zijn ook hard nodig voor het avondprogramma. Om 20.00 uur wordt het startsein gegeven, de sportschool is officieel geopend. Coen (organisator) geeft een korte uitleg van het spel. Er zijn 16 teams willekeurig samengesteld en deze teams kunnen punten verdienen met sporten en door elkaar zo goed mogelijk te leren kennen (daar was die vragenlijst voor). De drie teams die aan het eind van de avond de meeste punten hebben verzameld, winnen een prijs. 


Het startsein wordt gegeven, de energie is meteen voelbaar. Er wordt fanatiek overlegd, gevraagd, uitgedaagd en veel genoteerd in de molboekjes. Elk team gaat voor de eerste prijs! Ook als we starten met sporten is meteen duidelijk dat iedereen gaat voor de winst. Het sportschema is zwaar gevuld: na touwtje springen moet er worden geroeid en daarna gaat het hele team burpees doen. Van de burpees, naar een minuut planken, om vervolgens te eindigen met 30 calorieën verbranden op een überhippe, maar hoog intensieve Airbike. Het saamhorigheidsgevoel is groot en iedereen helpt elkaar erdoorheen. Ondanks dat het gehele parcours slechts 12 minuten duurt, loopt menig TPS-er met een koud flesje water helemaal kapot naar buiten om bij te komen van deze enorme inspanning. Tegelijkertijd starten de volgende vier teams met dezelfde uitdaging, aangemoedigd door de rest van de collega’s. Zo gaat het door totdat alle 16 teams hun punten hebben verzameld. 


Na het sportonderdeel zijn we nog niet klaar, er zijn namelijk nog punten te verdienen met de vragenlijst. Hoe meer vragen je goed weet te beantwoorden over een collega in je team binnen vijf minuten, hoe meer punten je krijgt. Ook hier gaan de teams hard tegen hard. De jury heeft een zware klus om alle vragenlijsten nauwkeurig na te kijken. Twee teams blijken met hetzelfde aantal punten bovenaan te staan en moeten gaan battelen voor de eerste prijs op de surfboardsimulator. Aangemoedigd door alle andere TPS-ers stapt eerst Lenneke en later Twan op het mechanische monster voor de bloedstollende eindstrijd. Twan heeft met zijn evenwichtigheid Lenneke verslagen, we hebben een winnaar! 


Nadat de prijzen zijn overhandigd aan de dolgelukkige winnaars, slaat de vermoeidheid toe. Het kussen rond het mechanische surfboard blijkt ook prima te gebruiken voor een dutje of om even te chillen en al snel loopt het Kraanspoor leeg. We kijken terug op een geslaagd event waarbij we elkaar echt beter hebben leren kennen! 

De dag van een TPS-trainee

Lees meer

http://buff.ly/1mFxYDA Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van TPS: "Als we in Nederland ...

Column Jelle Bultsma: Blijf gelo...

Lees meer

Werf je collega!

Lees meer

Voorbereidingen op de Stelvio!

Lees meer

http://buff.ly/1lt0KYZ Jorrit Koeman begint deze zomer een tulpenpluktuin in het Vondel...

Column Jelle Bultsma: uit je com...

Lees meer

Column Jelle Bultsma: keuzes maken

Lees meer

TPS Event in tropische sferen

Lees meer

Column Jelle Bultsma: Zet door!

Lees meer

Total Soccer Academy

Lees meer

http://buff.ly/1mO1Dz5 TPS-trainee Jasper Hendrikx: "Ik wil me vooral blijven verbazen ...

http://buff.ly/1utWVrk TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energ...

“PROBEER TIJD VRIJ TE MAKEN OM...

Lees meer

http://buff.ly/SCZB7y TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energy...

Let the battle begin!

Lees meer

“OP MIJN 21e SPEELDE IK VOOR H...

Lees meer