Column Jelle Bultsma: uit je comfortzone!

Door Jelle Bultsma, algemeen directeur TPS.


Elke dag hoor ik het wel: stap uit je comfortzone! Het is een modern buzzwoord, dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar wat is het nu echt, uit je comfortzone treden? Gaat het dan om dingen doen die je eigenlijk niet wil doen, maar van je omgeving toch moet doen? Of gaat het om dingen doen die je heel graag wil, maar heel spannend vindt? Het antwoord is natuurlijk duidelijk: doe de dingen waar je al jaren van droomt, maar waar je hoofd van zegt: pas op, gevaarlijk, moeilijk, spannend! En doe vooral niet de dingen waarvan anderen zeggen dat ze goed voor je zijn.


In de beginfase van mijn eigen carrière ben ik eigenlijk nooit bewust uit mijn comfortzone gestapt. Sterker nog, volgens mij ben ik er helemaal nooit uitgestapt. Het was mij niet gegeven om op jonge leeftijd al helemaal scherp te hebben wat ik nu echt wilde. Ik keek naar mijn omgeving, liet me beïnvloeden door vrienden en collega’s die het in mijn ogen allemaal al goed voor elkaar hadden en probeerde hen een beetje na te doen. En eerlijk is eerlijk, ik kwam best ver: een mooie werkgever, mooi salaris, mooie auto en natuurlijk de status. Maar als je mij toen gevraagd had of ik gelukkig was met wat ik deed: mwah….


Tot dat ene moment. Toen ik de oprichter van TPS tegenkwam en hij mij vroeg of ik interesse had om het bedrijf van hem over te nemen, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek: dit is wat ik écht wilde! Maar wat vond ik het spannend! Ik moest uit mijn comfortzone van een vaste baan, duidelijkheid over de toekomst en vooral de voorspelbaarheid. Er stond mij een leven te wachten met veel risico, onzekerheid en grote verantwoordelijkheid voor veel andere mensen. Één weekend heb ik genomen om te voelen dat kiezen voor een toekomst met TPS een echte keuze was voor iets dat ik écht wilde. Daarmee stapte ik uit mijn zelf bedachte veilige comfortzone van voorspelbaarheid, en belandde ik in mijn échte comfortzone van ondernemerschap, risico’s en heel veel onzekerheid. 


Moraal van het verhaal: durf te kiezen voor de dingen die je écht leuk vindt, en creëer daarmee je nieuwe, eigen, zelfgekozen comfortzone!


http://buff.ly/SCZB7y TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energy...

De dag van een TPS-trainee

Lees meer

http://buff.ly/1mFxYDA Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van TPS: "Als we in Nederland ...

http://buff.ly/1lt0KYZ Jorrit Koeman begint deze zomer een tulpenpluktuin in het Vondel...

Column Jelle Bultsma: Blijf gelo...

Lees meer

Werf je collega!

Lees meer

Voorbereidingen op de Stelvio!

Lees meer

Column Jelle Bultsma: uit je com...

Lees meer

Column Jelle Bultsma: keuzes maken

Lees meer

TPS Event in tropische sferen

Lees meer

http://buff.ly/1mO1Dz5 TPS-trainee Jasper Hendrikx: "Ik wil me vooral blijven verbazen ...

Column Jelle Bultsma: Zet door!

Lees meer

Total Soccer Academy

Lees meer

“PROBEER TIJD VRIJ TE MAKEN OM...

Lees meer

http://buff.ly/1utWVrk TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energ...

Let the battle begin!

Lees meer

“OP MIJN 21e SPEELDE IK VOOR H...

Lees meer