Column Jelle Bultsma: keuzes maken

Door Jelle Bultsma, algemeen directeur TPS.


Mijn eerste functies bij Randstad werden eigenlijk gekozen door het bedrijf zelf. Volgens een vaststaand management development traject beklom ik de carrièreladder. En ik vond het allemaal natuurlijk erg stoer. Het mooie van ontwikkelingsprogramma’s is dat je de kans krijgt om een pad te bewandelen dat je helpt in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. De kracht van een écht goed ontwikkelingsprogramma is dat je ook leert om keuzes te maken. Niet met je hoofd, maar met je hart. En die programma’s zijn zeldzaam. Ook bij mij heeft het lang geduurd voordat ik échte eigen keuzes durfde te maken.

Pas toen ik gevraagd werd om voor Randstad naar Amerika te gaan en ik de beslissing nam om daar naartoe te verhuizen, voelde dat als mijn eigen keuze. En toen werkte ik er al ruim tien jaar. Als ik nu terugkijk op die keuze, voelt het nog steeds als een hele goede keuze. Dat terwijl alle andere carrièrekeuzes van daarvoor niet meer zijn blijven hangen.

Wat heb ik hiervan geleerd? Dat ik het belangrijk vind om mensen in hun ontwikkeling te stimuleren en hen te leren om al heel snel hun eigen keuzes te maken. Keuzes die zij niet maken vanuit een omgeving die iets vindt, maar keuzes die zij maken omdat dat voor hen goed voelt. Leer luisteren naar je gevoel en zoek niet altijd de “veilige” keuze van het verstand. Als je met je hart kiest, dan kun je je dromen in vervulling zien gaan en dan kun je dingen realiseren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Na mijn keuze om voor Randstad naar Amerika te gaan, zijn mijn keuzes om voor Olympia te kiezen en uiteindelijk met TPS te gaan ondernemen, echte keuzes geweest. Keuzes waarbij mijn verstand zei: “niet veranderen, doe geen gekke dingen, veel te risicovol, denk aan je carrière”, maar mijn hart mij het tegenovergestelde vertelde. En ik kan zeggen dat deze keuzes mij al zoveel meer hebben gebracht dan alle keuzes die ik daarvoor heb gemaakt. Ik doe wat ik het allerleukste vind: elke dag met heel veel mensen plezier maken en met elkaar de wereld een beetje mooier kleuren. Dat is wat ik iedereen gun, veel plezier met kiezen!

De dag van een TPS-trainee

Lees meer

http://buff.ly/1lt0KYZ Jorrit Koeman begint deze zomer een tulpenpluktuin in het Vondel...

Column Jelle Bultsma: Blijf gelo...

Lees meer

Werf je collega!

Lees meer

http://buff.ly/SCZB7y TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energy...

Voorbereidingen op de Stelvio!

Lees meer

Column Jelle Bultsma: uit je com...

Lees meer

Column Jelle Bultsma: keuzes maken

Lees meer

TPS Event in tropische sferen

Lees meer

http://buff.ly/1mFxYDA Jelle Bultsma, Algemeen Directeur van TPS: "Als we in Nederland ...

Column Jelle Bultsma: Zet door!

Lees meer

http://buff.ly/1mO1Dz5 TPS-trainee Jasper Hendrikx: "Ik wil me vooral blijven verbazen ...

Total Soccer Academy

Lees meer

“PROBEER TIJD VRIJ TE MAKEN OM...

Lees meer

http://buff.ly/1utWVrk TPS zoekt trainees met ambitie. Heb jij de Brains, Balls & Energ...

Let the battle begin!

Lees meer

“OP MIJN 21e SPEELDE IK VOOR H...

Lees meer